četvrtak, 02 jun 2016 00:00

Objavljena monografija „Politička anatomija jedne presude“

U izdanju Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Vlade Republike Srpske, krajem maja 2016. godine iz štampe je izašla knjiga autora prof. dr Milana Blagojevića, pod naslovom „Politička anatomija jedne presude – mentalna desupstancijalizacija Republike Srpske“.

Radi se o prvoj naučnoj monografiji koja za predmet ima nedavnu presudu Pretresnog vijeća Tribnunala u Hagu u predmetu protiv Radovana Karadžića.

U monografiji su obrađena sva najvažnija pitanja iz navedene presude, što je učinjeno unutar pet cjelina: 1) Uvodna razmatranja, 2) Optužbe za ratne događaje u određenim opštinama Republike Srpske, 3) Ratna dešavanja iz Sarajeva, 4) Događaji u Srebrenici u julu 1995. godine i 5) Zaključna razmatranja.

Posebnu vrijednost knjige čine precizan, ali jednostavan stil i jezik, zbog čega će je s lakoćom moći čitati najšira čitalačka publika. Knjigu je štampao „Službeni glasnik Republike Srpske“, a recenzenti su akademik prof. dr Vitomir Popović, dr Marko Milović, Slobodan Nagradić, Željko Vujadinović i mr Aleksandar Vranješ.

Kontakt

Trg jasenovačkih žrtava 4, 78000 Banja Luka
051 / 247 472
051 / 247 597
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.